Papers

Papers 2.6.4

Jouw eigen wetenschappelijke bibliotheek

VOOR

  • Aantrekkelijke vormgeving
  • Zelf zoekmachines toevoegen

TEGEN

  • Menu's soms in verkeerde taal

Goed
7

Papers is programma waarmee je academische artikelen beheert, zoekt en archiveert. Als student of academicus ploeg je dagelijks door een berg papers en dan raak je het overzicht wel eens kwijt. Papers schept orde in deze universitaire chaos.

Papers volgt het iTunes-concept en past dat handig toe op artikelen. De twee hoofdfuncties van de Hollandse applicatie zijn dan ook het zoeken en beheren van je digitale papieren. In de bibliotheek van Papers categoriseer je artikelen en doorzoek je een verzameling op basis van bijvoorbeeld auteursnaam of tijdschrift.

Zoeken doe je natuurlijk niet alleen tussen je eigen papieren, maar vooral ook via de geïntegreerde academische zoekmachines. Zo blader je door de zoekresultaten van Google Scholar, JSTOR of Web of Science. Heb je wat interessants gevonden dan download je het artikel binnen no-time en voeg je het aan je bibliotheek toe.

Papers biedt directe toegang tot een flinke verzameling zoekmachines voor artikelen, maar onze favoriet EBSCO ontbreekt. Bovendien ondervonden we een probleem met de taalweergave van Papers (onder dit artikel lees je er meer over).

Ben je een chaoot of weet je niet waar je moet zoeken naar wetenschappelijke artikelen, dan helpt Papers je aardig op weg. De applicatie is absoluut het proberen waard. Zeker wanneer academische artikelen dagelijkse kost voor jou zijn.

Meeste downloads Educatie & Kennis voor mac

Meer
Papers

Download

Papers 2.6.4

Beoordelingen about Papers

  • door Anonymous

    Overzicht en meer tijd.
    Dit programma is voor mij een echte lifesaver. Ik heb echt jarenlang m'n academische pap...   Meer